Gyógy- és Wellnessfürdő, Sárvár

Gyógy- és Wellnessfürdő, Sárvár

A ma már Európa hírű sárvári gyógyfürdő sikere a két különböző összetételű gyógyvízen és a város tudatos fejlesztésén alapul. Napjainkban már százezrek gyógyulnak és pihennek a városban és fürdőjében.

Mint annyi más helyen, Sárváron is a hatvanas években találtak rá a gyógyvízre, kőolaj után kutatva, A városban és határában két különböző gyógyvíz tör fel, egy 43 ºC-os víz 1200 méter mélységből, ez kerül a medencékbe és egy 2000 méterről feltörő 83 ºC-os víz. A sárvári gyógyvizek mozgásszervi panaszokra vagy nőgyógyászati problémákra ajánlott. Természetesen nem csupán azoknak jó a víz, akik valamilyen betegségtől szenvednek, a sárvári fürdő wellness részlegében tömegek élvezhetik a strandolást.

A fürdő fejlesztése a hatvanas években indult el, később kemping kapcsolódott hozzá. A város a kilencvenes évektől tudatosan készült a fürdő korszerűsítésére, amit 2002-ben sikerült teljesíteni. Az akkor átadott élményfürdő és gyógyászati központ már világszínvonalú szolgáltatásokat kínált. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően azóta a gyógyfürdő területe és szolgáltatásainak száma is nőtt, a színvonallal együtt.

Ma Sárváron Európa számos országából és belföldről is, milliók élvezhették a vizes élményeket és/vagy gyógyulhattak meg.